De missie van WaterAid is in overeenstemming met Doel 6 van de Verenigde Naties voor strategische ontwikkeling (United Nation’s Strategic Development Goal, SDG). De doelen van SDG omvatten een universele oproep om in actie te komen en armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en ervoor te zorgen dat iedereen profiteert van vrede en welvaart. Doel 6 is een van de meest belangrijke, gekoppelde doelen – verbeterde toegang tot water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) moet helpen de economie te stimuleren, armoede te verminderen en onderwijs en gezondheid te verbeteren. 

Momenteel werken we met WaterAid aan een drie jaar durend project in Rwanda, waar helaas bijna twee derde van alle lagere en middelbare scholen een gebrek heeft aan schoon water. 

Samen hebben we tanks voor het verzamelen van regenwater en toiletblokken gebouwd, en organiseren we workshops om schoolkinderen en leraren op een andere manier met hygiëne om te laten gaan – wat een blijvende en doeltreffende verandering creëert. In de districten Bugesera en Nyamagabe, Rwanda, zijn we nu halverwege het project en boeken we een fantastische vooruitgang! 

Met inbegrip van de donaties van onze onderneming was het totale bedrag aan donaties aan WaterAid in 2019/2020: 

£ 173.278

26,183

Mensen voorzien van schoon water

2,878

Mensen voorzien van fatsoenlijke toiletten

5,458

Hygiene

Mensen hielpen met goede hygiëne

Noodmaatregelen van WaterAid voor COVID-19

Our communities

Dit jaar zijn vele evenementen vanwege COVID-19 helaas uitgesteld, waaronder Liberty’s jaarlijkse Curryoke-evenement ter ondersteuning van WaterAid, WaterAids Trek Nepal en de Marathon van Londen.  

WaterAid deed in verband met COVID-19 een openbare noodoproep om wereldwijd hun werk te kunnen intensiveren. Goede hygiëne en schoon water vormen de eerste verdedigingslinie tegen COVID-19. Miljoenen mensen hebben echter thuis, op scholen of in gezondheidsinstellingen geen schoon water om zichzelf te beschermen tegen de verspreiding van de ziekte en om de pandemie het hoofd te bieden.   

Gedurende bijna 40 jaar is dit de kern geweest van het werk van WaterAid, dus is dit voor hen een kans om hun expertise in praktijk te brengen.

Children smiling with water on their face

Bekijk de video over de missie van WaterAid en ons project in Rwanda.

Afbeeldingen uit het werk van WaterAid

Officially Amazing

709 Wereldwijde medewerkers van Liberty Specialty Markets hebben een nieuwe GUINNESS WORLD RECORDS™-titel neergezet voor de grootste online videoketen die een waterfles doorgeeft ter ondersteuning van WaterAid. Het nieuwe wereldrecord bracht in totaal £1.500 op voor WaterAid. Het vorige wereldrecord was 464 mensen.

Bekijk deze video voor meer informatie

GWR video Liberty Specialty Markets

Trek Tanzania

In 2019 namen acht trekkers van Liberty Specialty Markets de almachtige taak op zich om voor WaterAid door Tanzania te trekken. Samen haalden ze meer dan £ 17.000 op, wat, inclusief de bijdrage van LSM, in totaal een fenomenale £ 34.100 is voor WaterAid.

“The entire experience was challenging, fun, exhilarating & humbling in equal measures, and I am hugely grateful for the opportunity to take part - definitely memories for a lifetime!” - Jvaria Sheikh 

Trek Tanzania
Tanzania Trek Group 2